Zamieszczone przez _tm_
Rozkodowany Imobiliser lub klucz po wymianie świec
Zwiń
X
-
Rozkodowany Imobiliser lub klucz po wymianie świec
Wymieniałem świece żarowe w Skodzie Octavi Combi brata 110 KM na zwykłej pompie z 2003 rok.
Witam wszystkich.
Mam następujący problem, opisze po krótce
Jak świece były wyjęte brat próbował zapalić i coś się podziało.
Tzn. poskałdałem wszystko i próbuje zapalić a tu kontrolka świec i kontrolka immo (kluczyk pomarańczowy) migają. Auto załapuje ale po chwili i gaśnie.
Mam dostęp do VAG K + CAN COMANDER oraz VAG na usb.
Wyjąłem tym pierwszym pin i z silnika i z immo sa takie same ale 4 cyfrowe.
Próbowałem robić adaptacje według stron ROSS-TECH dodając do pinu na początek 0.
Niestety nie przyjmuje kluczyka.
acha błedy jakie są (pozostały) to:
17978 engine bloked by immo
01176 key unauthorized
01179 incorret key programm
Czy ktoś umiałby mi pomóż w wybrnięciu z tej sytuacji?
Z góry serdecznie dziekuje
-
-
spróbuje jak brat wstanie, dziękuje za zainteresowanie
Niestety ręcznie nie wchodzi. Nie można wyswietlić tych zer czyli nie działa ta kombinacja.
Próbowałem to robić według procedury kodowania ROSS-TECH za pomoca VAG-a. Kod przyjmuje co widac bo zaświca się na stałe kluczyk, następnie próbuje ustawić na 2 wartość kluczyków ale to nic nie daje bo po zmianie tej wartości na dwa i zapisaniu, kontrolka immobilisera zaczyna migać.
Po wejściu do bloku w którym widać przypisaną liczbe kluczy nadal jest tam zero.
Chyba temat z moim sprzetem est nie do rozwiązania.
Gdzieś ktoś pisał że trzeba mieć VAG 4.09 niestety ja mam nie pełną wersje, a mam VAG 3.11 i tym to robie i to może być też przyczyna.
[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 18:05 ]
Dopisze zakończenie do tematu.
Okazało się że mój sprzet pomimo posiadanej wiedzy okazał się za cienki do rozwiązania problemu.
Wystarczyło zakodować kluczyki i wszystkie kontrolki pogasły.
Gość który to robił był zdziwoiony tym że róba kilkukrotnego odpalenia z wyiagnetymi świecami spowodowała taką usterke.
Wniosek taki że te nowe auto to mogą z prostej sprawy zrobić duży problem
[ Dodano: Wto 10 Lis, 09 18:05 ]
Dopisze zakończenie do tematu.
Okazało się że mój sprzet pomimo posiadanej wiedzy okazał się za cienki do rozwiązania problemu.
Wystarczyło zakodować kluczyki i wszystkie kontrolki pogasły.
Gość który to robił był zdziwoiony tym że róba kilkukrotnego odpalenia z wyiagnetymi świecami spowodowała taką usterke.
Wniosek taki że te nowe auto to mogą z prostej sprawy zrobić duży problem
Komentarz
-
Komentarz